Ja, Superfood-Blog

Miért Cseréld Le A Reggeli Kávét Matchára?

bis yes_superfood Admin auf Oct 28, 2022

Miért Cseréld Le A Reggeli Kávét Matchára?

Sokan elképzelhetetlennek tartják, hogy reggeli kávéjuk nélkül hagyják el az otthonukat, és akár napi több csészét is megisznak belőle, hogy frissnek és energetikusnak érezzék magukat. Azonban jótékony hatásai mellett számos negatív mellékhatása ist van a kávénak, ilyen például a szapora szívverés és a szorongás. Valamint rengetegen tapasztaltuk már, hogy sokkszerű energialöket ad, amely egyszer csak elfogy és csak egy újabb csészével tápaszkodunk fel a padlóról. Ez egy ördögi kör, amelyből nem könnyű kikerülni, viszont a zöld teából készült matcha segíthet benne!

A ceremoniális minőségű matcha előnyei a kávéval szemben:

– A matcha egy természetes koffeinforrás, és a kávéval ellentétben fokozatosan szabadul fel belőle a koffein, így akár 6 órán át is energiát adhat.

– Míg egy csésze kávé 95 mg koffeint tartalmaz, egy csésze matcha mindössze 35 mg-ot, azonban a lassú felszabadulás miatt sokkal tovább tart a hatása!

– A matcha egy igazi antioxidáns bomba: az antioxidánsok nélkülözhetetlenek a test számára, hiszen ők küzdik le a káros szabadgyököket. A szabadgyökök olyan sejtkárosító atomok, amelyek bizonyítottan daganatos betegségeket okoznak, károsítják a bőrt és meggyengítik az immunrendszert. Tudtad, hogy a matcha 14x annyi antioxidánst tartalmaz, mint az áfonya?

– A matcha speciális hatóanyaga az L-teanin, amely segíti a koncentrációt, felpörgeti az agyműködést, és ezzel egyidejűleg nyugtató és stresszcsökkentő hatása is van!

– A matcha az öregedés ellenszere: magas antioxidáns tartalma révén megvédi a sejteket és lassítja az öregedési folyamatokat.

– A kávéval ellentétben a matchának nincs vízhajtó hatása, nem szárítja ki a bőrt, ezúton is tesz a fiatalos külsőért!

Nem könnyű leszokni a kávéról, ám hosszútávon mindenképpen megéri! Először cseréld le a délutáni kávédat egy finom matcha lattéra, a yes Superfood Ceremonial Matchából pár perc alatt kávézó minőségű italt készíthetsz otthon is!