Ja, Superfood-Blog

Mik Azok Ein Superfood-Ok?

bis yes_superfood Admin auf Dec 01, 2022

Mik Azok A Superfood-Ok?

Rendkívül trendi kifejezés mostanában a „superfood”, magyarul szuperélelmiszer kifejezés, de mi rejlik mögötte? Valóban léteznek olyan ételek, amelyek kiemelkedően egészségesek és jótékonyak?

A szuperélelmiszereket a következőképpen foglalhatjuk össze: olyan ételek, amelyek kis mennyiségben is rendkívül sok vitamint, antioxidánst, rostot és esszenciális zsírsavat tartalmaznak. A növényi étrendet követők számára jó hír, hogy a legtöbb superfood növényi eredetű! Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány superfoodot, a teljesség igénye nélkül:

Bogyós gyümölcsök

A bogyós gyümölcsök magas flavonoid tartalmuknál fogva csökkentik a szív és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Ezenfelül minden bogyónak egyedi hatásai vannak a szervezetünkre: – Acai bogyók: A Dél-Amerikában őshonos apró, lila bogyók 19 féle aminosavat és számos antioxidánst tartalmaznak.

– Áfonya: Magas rost és K-Vitamin Tartalom.

– Goji bogyók: Az Ázsiából származó kicsi piros bogyóknak rendkívül magas a C- és E-Vitamin, Valamint Flavonoid Tartalma. A keleti gyógyászat gyakran alkalmazza cukorbetegség és magas vérnyomás kezelésére.

Tee ist Matcha

A szálas teafűből készült teának nagyon alacsony a kalóriatartalma, ellenben kiváló antioxidáns forrás és segít a hidratációban. A legtöbb gyulladáscsökkentő antioxidáns a zöld teában található, amely nem csak szervezetünk belső egyensúlyát billenti helyre, hanem segíti a bőr, a haj és körmök szépségének megőrzésében ist.

A zöld teák királynője pedig nem más, mint a ceremoniális tisztaságú matcha, amelyről itt olvashattok részletesebben!

Zöld leveles zöldségek

Ezek a zöldségek rendkívül magas A-, C-, E- és K-Vitamin tartalommal rendelkeznek, valamint könnennyedén bevihetünk velük extra karotinoidokat, vasat, magnéziumot, káliumot és kalciumot. Ebbe a csoportba tartozik a fodros kel, a spenót, a mángold és a rukkola. Magas rost-és víztartalmuknál fogva segítik az emésztést és megelőzik a puffadást.

Összegzes

A superfoodok fogyasztásával kis mennyiségben is nagy hatást is érhetünk el, azonban fontos megjegyezni, hogy csak akkor hatékonyak, ha rajtuk kívül is törekedünk az egészséges életvitelre. Tehát kiegyensúlyozott az étrendünk, heti 3-4-szer aktív testmozgást végzünk és odafigyelünk a megfelelő folyadékfogyasztásra.

Egészítsd ki étrendedet a yes Superfood porokkal gyorsan és könnyedén! 100%-Verbot Természetes és vegán superfood porainkkal az év bármely napján élvezheted a szuperélelmiszerek jótékony hatásait!