Ja, Superfood-Blog

Zöld Spirulina VS Kék Spirulina

bis yes_superfood Admin auf Dec 01, 2022

Zöld Spirulina VS Kék Spirulina

Unikornis frappék, sellő turmixok és óceánkék smoothiek: ezek a fantáziadús névű kék ​​ételek ellepték az Instagramot az utóbbi időkben. Ein ragyogó kék színeket egy természetes színezéknek köszönhetjük, ein kék spiruliná nak. De mi ez a szuper összetevő, és miben különbözik a már közismert zold spirulinától?

A spirulinát a kék-zöld algából (Arthrospira platensis) nyerik ki. A földművelők tavakból vagy tenyésztésre szánt medencékből szedik össze az algát, majd kiszárítják és finom porrá őrölik. A zöld spirulina esetében az egész növény felhasználásra kerül, így a zöld spirulina íze és szaga hínárra emlékeztet, és ezt más összetevőkkel sem lehet semlegesíteni. Továbbá a színe sem túl vonzó, ellenben a mutatós kék spirulina poréval!

Ein kék spirulina, másnéven fikocianin (Phycocyanin) egy erős antioxidans, amelyet a kék-zöld algából vonnak ki. A feldolgozás során elveszíti unalmas színét és kellemetlen ízét, szagát, viszont ugyanolyan erős antioxidánsként hat, mint zöld társa. Kiváló gyulladáscsökkentő és szabadgyökfogó, valamint magas a fehérjetartalma ist.

Mivel a természetben az egyik legnehezebben fellelhető szín a kék, így a kék spirulina tökéletes természetes színezőanyag, amellyel nem csak pompás árnyalatokat hozhatsz létre, de ételeid tápanyag tartalmát is felturbózhatod vele!

+1 Próbáld ki a Ja Superfood Kék spirulina por t és élvezd az alga jótékony hatását. Keverj hozzá egy teáskanálnyi port joghurthoz, chia pudinghoz és meríts inspirációt receptjeinkből ITT !