Yes Superfood blog

5 Ok, Amiért A Smoothie A Tökéletes Reggeli

by yes_superfood Admin on Dec 01, 2022

5 Ok, Amiért A Smoothie A Tökéletes Reggeli

Krémesek, finomak és egészségesek: a smoothiek töretlen népszerűségnek örvendenek az egészséges táplálkozást folytatók körében. Nem hiába, hiszen a végtelenségig variálhatjuk őket és teljes mértékben személyre szabhatók. Az alábbiakban összeszedtünk 5 okot, amiért érdemes neked is smoothieval indítani a napot.

1. A smoothiek segítenek megnövelni a gyümölcs- és zöldségfogyasztásodat
A megfelelő mennyiségű gyümölcs és zöldség fogyasztása elengedhetetlen az egészséges életmódhoz, de sajnos ez a rohanó hétköznapokban sokszor nehezen megoldható. A kutatások szerint már napi 2-3 adag gyümölcs és zöldség csökkenti a vérnyomást, egyes daganatos betegségek, a cukorbetegség és a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Ezt az első hangzásra nagy mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget sokkal könnyebb smoothiek formájában meginni, mint egész nap salátát majszolni.

2. A smoothiek megnövelik a bevitt rostmennyiséget
A rost elengedhetetlen az egészséges bélműködéshez és anyagcseréhez, továbbá csökkenti a szívbetegségek és a vastagbélrák kockázatát. Ha a következő alapanyagokból válogatsz a smoothiedhoz, gyorsan és könnyedén megemelheted a rostbeviteledet: málna, eper, körte, alma, banán, leveles zöldségek, chia magok, napraforgómagok, lenmag, mandulavaj.

3. A smoothiek kiváló étkezéshelyettesítők
Ha az egészséges életmód mellett a súlycsökkentés is szerepel céljaid között, egy friss alapanyagokból készült smoothie tökéletesen helyettesíthet egy étkezést. Ha túl elfoglalt vagy a rendszeres főzéshez, de a gyorsételeket inkább elkerülnéd, vigyél magaddal egy előre elkészített smoothiet.

4. A smoothiek enyhíthetik a kívánósságot
A smoothiek egyik fontos előnye, hogy rengeteg energiát és fehérjét biztosíthatnak. A kutatások azt igazolják, hogy a magas fehérjebevitel tovább eltelíti a szervezetet, és csökkenti a falási rohamokat. A fehérjék komplex molekulák, amelyeket nehezebb lebontani, mint a szénhidrátokat, így hosszan tartó energiát biztosítanak.

5. A smoothiek minden tápanyagcsoportot tartalmaznak
Egy jól elkészített smoothieban vannak fehérjék, szénhidrátok, vitaminok, zsírok és ásványi anyagok is. A lényeg, hogy gyümölcsöket és zöldségeket használjunk fő alapanyagként, és kiegészítésképpen használjuk a magvakat, magvajakat és a fehérjeport.

+ 1 Turbózd fel a smoothiek tápanyagtartalmát gyorsan és könnyedén a Yes Superfood porokkal! Superfood porainkból elég 1-2 teáskanál, és máris értékes antioxidánsokkal és vitaminokkal dúsítottad az italodat.