Yes Superfood blog

Hogyan Növeld Meg Étrended Antioxidáns Tartalmát?

by yes_superfood Admin on Oct 28, 2022

Hogyan Növeld Meg Étrended Antioxidáns Tartalmát?

Az antioxidánsok olyan anyagok, amelyek képesek megelőzni a sejtek szabadgyökök okozta  károsodását. Tekintve, hogy a szabadgyökök bármilyen negatív külső hatásra (szennyezett levegő, UV fény stb.) elszaporodnak a szervezetünkben, szervezetünk folyamatosan küzd ellenük és az általuk  okozott betegségek ellen. Támogasd a tested antioxidánsokban gazdag ételekkel, hidd el, meg fogja  hálálni!

Hogy elég antioxidánst fogyasztasz-e nap mint nap, egy könnyű teszttel ellenőrizheted. Figyeld meg,  hogy mennyire színesek az ételeid! Ha inkább a fehér-bézs-barna árnyalatok között mozognak, akkor  valószínűleg nem túl magas az antioxidáns tartalmuk. Ellenben minél színesebb ételeket fogyasztunk,  annál közelebb kerülünk a megfelelő antioxidáns szinthez!

Tippek, hogy könnyedén színesebbé tedd étrendedet: 

  1. Csempéssz reszelt zöldségeket a mártásokba és krémlevesekbe!
  2. Néha cseréld le a szokásos csirkét, marhát lazacra vagy tofura!
  3. Használj antioxidánsokban gazdag fűszereket, mint például a kurkuma, a kömény, az oregánó,  a gyömbér, a szegfűszeg és a fahéj!
  4. Nassolj olajos magvakat és szárított gyümölcsöket.
  5. Dobd fel reggeli müzlidet, zabkásádat bogyós gyümölcsökkel!
  6. Igyál egy csésze zöld teát vagy matcha lattét minden nap!

+1 Színesítsd az ételeid könnyedén és gyorsan a yes Superfood porokkal! Superfood poraink 100%- ban természetesek és már fél teáskanálnyi is elegendő belőlük, hogy vibráló színeket varázsoljon  poharadba/tányérodra!