Yes Superfood blog

Mik Azok A Superfood-Ok?

by yes_superfood Admin on Dec 01, 2022

Mik Azok A Superfood-Ok?

Rendkívül trendi kifejezés mostanában a „superfood”, magyarul szuperélelmiszer kifejezés, de mi  rejlik mögötte? Valóban léteznek olyan ételek, amelyek kiemelkedően egészségesek és jótékonyak?

A szuperélelmiszereket a következőképpen foglalhatjuk össze: olyan ételek, amelyek kis  mennyiségben is rendkívül sok vitamint, antioxidánst, rostot és esszenciális zsírsavat tartalmaznak. A  növényi étrendet követők számára jó hír, hogy a legtöbb superfood növényi eredetű! Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány superfoodot, a teljesség igénye nélkül:

Bogyós gyümölcsök 

A bogyós gyümölcsök magas flavonoid tartalmuknál fogva csökkentik a szív és érrendszeri  megbetegedések kockázatát. Ezenfelül minden bogyónak egyedi hatásai vannak a szervezetünkre: – Acai bogyók: A Dél-Amerikában őshonos apró, lila bogyók 19 féle aminosavat és számos  antioxidánst tartalmaznak.

– Áfonya: Magas rost és K-vitamin tartalom.

– Goji bogyók: Az Ázsiából származó kicsi piros bogyóknak rendkívül magas a C- és E-vitamin,  valamint flavonoid tartalma. A keleti gyógyászat gyakran alkalmazza cukorbetegség és magas  vérnyomás kezelésére.

Tea és matcha 

A szálas teafűből készült teának nagyon alacsony a kalóriatartalma, ellenben kiváló antioxidáns  forrás és segít a hidratációban. A legtöbb gyulladáscsökkentő antioxidáns a zöld teában található,  amely nem csak szervezetünk belső egyensúlyát billenti helyre, hanem segíti a bőr, a haj és körmök  szépségének megőrzésében is.

A zöld teák királynője pedig nem más, mint a ceremoniális tisztaságú matcha, amelyről itt olvashattok részletesebben!

Zöld leveles zöldségek 

Ezek a zöldségek rendkívül magas A-, C-, E- és K-vitamin tartalommal rendelkeznek, valamint  könnyedén bevihetünk velük extra karotinoidokat, vasat, magnéziumot, káliumot és kalciumot. Ebbe  a csoportba tartozik a fodros kel, a spenót, a mángold és a rukkola. Magas rost- és víztartalmuknál  fogva segítik az emésztést és megelőzik a puffadást.

Összegzés 

A superfoodok fogyasztásával kis mennyiségben is nagy hatást is érhetünk el, azonban fontos  megjegyezni, hogy csak akkor hatékonyak, ha rajtuk kívül is törekedünk az egészséges életvitelre. Tehát  kiegyensúlyozott az étrendünk, heti 3-4-szer aktív testmozgást végzünk és odafigyelünk a megfelelő  folyadékfogyasztásra.

Egészítsd ki étrendedet a yes Superfood porokkal gyorsan és könnyedén!  100%-ban természetes és vegán superfood porainkkal az év bármely napján élvezheted a  szuperélelmiszerek jótékony hatásait!