Yes Superfood blog

Zöld Spirulina VS Kék Spirulina

by yes_superfood Admin on Dec 01, 2022

Zöld Spirulina VS Kék Spirulina

Unikornis frappék, sellő turmixok és óceánkék smoothiek: ezek a fantáziadús névű kék ételek ellepték az Instagramot az utóbbi időkben. A ragyogó kék színeket egy természetes színezéknek köszönhetjük, a kék spirulinának. De mi ez a szuper összetevő, és miben különbözik a már közismert zöld spirulinától?

A spirulinát a kék-zöld algából (Arthrospira platensis) nyerik ki. A földművelők tavakból vagy tenyésztésre szánt medencékből szedik össze az algát, majd kiszárítják és finom porrá őrölik. A zöld spirulina esetében az egész növény felhasználásra kerül, így a zöld spirulina íze és szaga hínárra emlékeztet, és ezt más összetevőkkel sem lehet semlegesíteni. Továbbá a színe sem túl vonzó, ellenben a mutatós kék spirulina poréval!

kék spirulina, másnéven fikocianin (Phycocyanin) egy erős antioxidáns, amelyet a kék-zöld algából vonnak ki. A feldolgozás során elveszíti unalmas színét és kellemetlen ízét, szagát, viszont ugyanolyan erős antioxidánsként hat, mint zöld társa. Kiváló gyulladáscsökkentő és szabadgyökfogó, valamint magas a fehérjetartalma is.

Mivel a természetben az egyik legnehezebben fellelhető szín a kék, így a kék spirulina tökéletes természetes színezőanyag, amellyel nem csak pompás árnyalatokat hozhatsz létre, de ételeid tápanyag tartalmát is felturbózhatod vele!

+1 Próbáld ki a Yes Superfood Kék spirulina port és élvezd az alga jótékony hatását. Keverj hozzá egy teáskanálnyi port joghurthoz, chia pudinghoz és meríts inspirációt receptjeinkből ITT!