Yes Superfood blog

7 + 1 Tipp Az Instakompatibilis Smoothietálakért

by yes_superfood Admin on Dec 01, 2022

7 + 1 Tipp Az Instakompatibilis Smoothietálakért

Előző blogposztunkban részletesen leírtam, mik azok a hibák, ami miatt nem lesz krémes, fagyiállagú a smoothie. A következőkben pedig megosztom Veled, hogyan készíthetsz szemet gyönyörködtető smoothiekat, amelyeket szívesen posztolsz az Instagramon is!

#1 Ne kombináld az erős színeket

Csábító ötletnek tűnhet, hogy mindenféle gyümölcsöt és zöldséget bedobj a turmixgépedbe, de egyes színkombinációk nem eredményeznek szép smoothie tálat. Ilyen párosítás például a piros eper és a zöld spenót. Ha bármelyiküket egy semlegesebb színű banánnal vagy mangóval párosítanánk, szép rózsaszín vagy vibrálóan zöld smoothie tálat kapnánk. Viszont együtt a két gyümölcsből csúnya, barnás szín jön létre.

#2 Keverd simára a smoothiet

Ahogyan már előző blogposztunkban is említettük, használd a turmixgéphez tartozó botot, vagy állítsd meg keverés közben a gépet, hogy egy spatulával lekaparhasd a tartály falára ragadt gyümölcsdarabokat. A darabos smoothiet nem csak kellemetlen elfogyasztani, de nem is fog olyan szépen mutatni a kókusztáladban.

#3 Használj superfood porokat

A Yes Superfood porokkal nem csak a smoothie tálad tápanyagtartalmát turbózhatod fel, de vibráló színekkel dobhatod fel őket, 100% természetesen. Először adj hozzá egy teáskanálnyi superfood port a smoothiedhoz, majd tehetsz hozzá többet, ha erősebb színre vágysz!

Superfood porainkkal a következő színeket keverheted ki:

💙 Kék spirulina: lágy babakéktől kezdve, óceánkéken át egészen a királykékig

💗 Sárkánygyümölcs por: babarózsaszíntől a Barbie pinking

💜 Pillangóborsó por: indigó kéktől az erős liláig

💚 Ceremonial Matcha: pasztellzöld (nagyobb mennyiségben már keserű lesz tőle a smoothie)

💛 Homoktövis por: pasztellsárga

🖤 Aktív szén por: készíthetsz vele szürke és éjfekete smoothiet is, de használhatod más superfood poraink sötétítésére is

#4 Készítsd elő a toppingokat

Ha már elkészült a smoothied, gyorsan elolvad, így jobban jársz, ha előre kitalálod, hogyan díszíted ki a smoothie táladat. Vágd fel előre a tetejére szánt gyümölcsöket, és készítsd elő a kedvenc granoládat, hogy utána szabadon alkothass!

#5 Tálald kókusztálakban a smoothiet

Van valami egészen különleges abban, ha nem egy egyszerű mélytányérban, hanem természetes kókusztálakban tálalod a smoothiedat. Próbáld ki a Yes Superfood kókusztáljait, és meglátod olyan lesz, mintha egy trópusi szigeten kanalaznád a smoothiedat!

#6 Kevesebb = több

Személy szerint imádom sok-sok granolával enni a smoothietálamat, de ha fotózásra készítünk smoothiet, akkor mindig a kevesebb, letisztultabb díszítés a nyerő. Figyelj arra, hogy a smoothie táladnak legalább egyharmad része maradjon „csupasz”, így látszódik a csodaszép szín és a krémes textúra.

#7 Smoothie tálalás 1 x 1

Mi a következőképpen szoktuk tálalni a smoothietálunkat:

• Egy spatulával kikanalazzuk a smoothiet a turmixgépből, majd egy kanál segítségével finoman letapogatjuk a kókusztálban. Ekkor még nagyon szépen formázható a smoothie, így húzhatunk bele hullámokat a kanalunk segítségével.

• Ezután következnek a toppingok: először szórjuk rá a granolát, magvakat, majd szépen feltesszük rá a gyümölcsöket. Ha teszünk mogyoróvajat/más szirupot a tetejére, azt a legvégén csorgatjuk rá.

+1 tipp: Élvezd!

Meglátod majd, hogy a smoothie készítés nem tudomány, hanem inkább művészet. Itt a meleg, itt a nyár, így rengeteg lehetőséged lesz finom és szép smoothie tálakat gyártani. Inspirálódj a weboldalunkon található smoothie receptekből vagy keresd fel az Instagram profilunkat további tippekért!